Home » Archives by category » Tregime (Page 38)

Isha në ëndërr

Isha në ëndërr

Tahar Ben Jelloun  Isha në ëndërr kur e takova Jorge Luis Borges-in. Ai ishte ulur mbi një sop rëre, buzë një deti të qetë. I rrethuar me stiva librash kundronte horizontin dhe buzëqeshte. Duhej të kishte ndonjë takim të rëndësishëm, ndaj nuk mora guximin ta trazoja. U ula përtokë dhe…

Ragnarök

Ragnarök

Horge Luis Borhes Imazhet në ëndrra, shkruante Coleridge, figurohen që nga impresionet që intelekti ynë do t’i quante shkaqe; ne nuk e ndiejmë tmerrin sepse na është fanitur një sfinks, ne ëndërrojmë një sfinks me qëllim që të shpjegojmë tmerrin që ne ndiejmë. Nëse kjo gjë është e vërtetë, si…