Home » Archives by category » Tregime (Page 37)

Zbuloi shpirtin e tij

Zbuloi shpirtin e tij

Zaharias Papantoniou KUR maçoku i z. Sinetos ndjeu se i erdhi çasti i mbramë, sepse është e natyrshme për racën e tij që t’i japë fund me dinjitet, u fsheh në një vrimë dhe që prej atij çasti nuk ia zunë më sytë kujt. Z. Sinetos nuk kishte pikë loti…

Nën qarr po rrinte vasha

Nën qarr po rrinte vasha

Anton Pashku Syni s’e sheh synin matanë hundës zemra e sheh zemrën matanë bjeshkës (Thuhej dikur në Has)     1.   Qetësinë, befas, e zhdavariti rrokullisja e një guri.     2.   Mbasi guri theu qafën teposhtë malit, Dila e Marisë desh të çohej për të parë ku…