Home » Archives by category » Tregime (Page 36)

Ne ishim dhe s’ishim katër

Ne ishim dhe s’ishim katër

Mimoza Hysa Katër rreth tavolinës. Tavolinë e thjeshtë, dymijëlekëshe, e kohës së Enverit, me një mbulesë tantelle përsipër dhe katër karrige. Jo, tavolinë luksi më duket, me karrige të rënda druri, me fije ari në krye. Me mbështetëse të spërdredhura, forma baroke, si frona mbreti. Me koka perëndish. Bythore cope…

Përgjigjmu nesër

Përgjigjmu nesër

Lazër Stani “Oggi sono io che  ti scrivo“ Salvatore Quasimodo   Shtatori i sillte gjithmonë  pagjumësi, ëndrra të këqija dhe parandjenjën se kjo vjeshtë e parakohëshme, (edhe moti qe prishur prej dy javësh e shiu nuk prante as ditë as natë) mund të shkatërronte atë që kishte pritur prej tridhjetë…