Home » Archives by category » Tregime (Page 3)

Antropologjia strukturore

Antropologjia strukturore

Antropologjia strukturore është psikoanalizë me bazë më të gjerë se individualja. Të dyja metodat rreken të zbulojnë mbarëvajtjen e mendjes njerëzore duke analizuar prodhimet e saj të pavetëdijshme por, ndërsa psikanaliza studion modele brenda një koke të vetme, zgjuar a në gjumë, antropologjia strukturore përqendrohet në ëndrrën e përbashkët, që…

Penelopa

Penelopa

Agron TUFA Qe nisë Odiseu sërish në luftën e huaj. Çdo krye njëzet vjetësh, dihet, ai do të kthehet. Në mënyra të ndryshme. Mbamendja më e freskët është, pothuaj gjithmonë, hera e fundit…  Dhe të fundit herë në kujtesën e gjindjes kthimi i Odiseut në ishull është ngulitur, përfundimisht, mbi…