Home » Archives by category » Tregime (Page 2)

Një aventurë e zotit Veneranda – Carlo MANZONI

Një aventurë e zotit Veneranda – Carlo MANZONI

Zoti Veneranda u ndal përpara hyrjes së një pallati, vështroi dritaret e errëta dhe fërshëlleu disa herë sikur po thërriste dikë. Në një nga dritaret e katit të tretë doli një zotëri. “S’keni çelës, ë?”, pyeti duke thërritur zotëria, që të mund ta dëgjonin. “Po, s’kam çelës”, bërtiti zoti Veneranda.…

Rrugë – Romeo ÇOLLAKU

Rrugë – Romeo ÇOLLAKU

Detarë na thënçin, sepse me detarët e vërtetë na bashkonin vetëm uniforma dhe pisllëku. Asnjëri nga ne nuk kishte vënë këmbë në anije luftarake. Anijet, qoftë luftaraket e qoftë civilet, madje edhe detin, i kundronim nga larg. Numëronim javët e fundit: i kishim humbur edhe beretat edhe rripat, me telat…