Home » Archives by category » Tregime

Zakoni i ndërlikuar i rënies – Rosmarie Waldrop

Zakoni i ndërlikuar i rënies – Rosmarie Waldrop

Poete, përkthyese dhe botuese, Rosmarie Waldrop ka qenë një prani shumë bindëse dhe me autoritet në poezinë amerikanë dhe ndërkombëtare për më shumë se 40 vjet. Lindur në Gjermani, ajo u zhvendos në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitet 1950. Bashkë me të shoqin, Keith Waldrop, Rosmarie themeloi Revistën…

Një aventurë e zotit Veneranda – Carlo MANZONI

Një aventurë e zotit Veneranda – Carlo MANZONI

Zoti Veneranda u ndal përpara hyrjes së një pallati, vështroi dritaret e errëta dhe fërshëlleu disa herë sikur po thërriste dikë. Në një nga dritaret e katit të tretë doli një zotëri. “S’keni çelës, ë?”, pyeti duke thërritur zotëria, që të mund ta dëgjonin. “Po, s’kam çelës”, bërtiti zoti Veneranda.…

1 2 3 38