Home » Archives by category » Portret (Page 13)

Poezia vjen nga një zonë e errët

Poezia vjen nga një zonë e errët

(Intervistë me poeten Luljeta Lleshanaku)  Me mjetin me të thjeshtë e njëheri më të lashtë, të kufizuar brenda 36 shkronjash, – a besoni se poezia është në gjendje të shprehë gjithçka, gjithë larminë e botës suaj?   Piktorët, muzikantët dhe artistët e fushave të tjera të arteve individuale përgjithësisht mendojnë…

Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa

Shkrimtar peruan Arequipa, 1936. I konsideruar si një nga anëtarët e grupit udhëheqës të letërsisë latino-amerikane që nga vitet 1950, ai ka kompozuar një afresk të madh të shoqërisë peruane me romanet: Qyteti dhe qentë (1962), Shtëpia e gjelbër (1965), Bisedë në katedrale (1970), Festa e cjapit (2000) etj. Është…

1 11 12 13