Home » Archives by category » Portret

Një aventurë e zotit Veneranda – Carlo MANZONI

Një aventurë e zotit Veneranda – Carlo MANZONI

Zoti Veneranda u ndal përpara hyrjes së një pallati, vështroi dritaret e errëta dhe fërshëlleu disa herë sikur po thërriste dikë. Në një nga dritaret e katit të tretë doli një zotëri. “S’keni çelës, ë?”, pyeti duke thërritur zotëria, që të mund ta dëgjonin. “Po, s’kam çelës”, bërtiti zoti Veneranda.…

Harold Bloom: Gjithëfarë “izmash” po e rrënojnë letërsinë

Harold Bloom: Gjithëfarë “izmash” po e rrënojnë letërsinë

Michael Skafidas: Keni shkruar mbi dyzetë libra dhe shpesh ju quajnë një akademik superstar. Një kritik është shprehur kësisoj për ju kohët e fundit: “Bloom nuk është Uitmani  apo Melvili …megjithatë ka raste kur ai ngjan se barabitet me ta, me një prani kaq jetësore dhe të përveçme.” A është…

1 2 3 13