Home » Archives by category » Poezi (Page 3)

A ma sheh shpirtin në ëndërr? – Paul Verlaine

A ma sheh shpirtin në ëndërr? – Paul Verlaine

    NEVERMORE   Kujtim, kujtim, ç’kërkon nga unë? Dikur Vjeshta Qiellit mullibardhën grishte përmbi kreshta, Teksa meknin rrezet e diellit, të mefshta, Në korijet e verdha flladin e në vreshta.   Ëndërrimtarë ne, të veçuar nga shokët, Çapiteshim; mendimet në erë dhe flokët. Befas, i vetoi diçka në kokërdhokët…

Çfarë do të zbulosh në shpirtin tim? – Katharina Yakovina

Çfarë do të zbulosh në shpirtin tim? – Katharina Yakovina

Poetesha dhe artistja Katharina Yakovina ka lindur në Ukrainë. Mjaft punë të saj në poezi shfaqen në Zërat Poetikë pa Kufij. Në jetëshkrimin e saj ajo shprehet: Kam lindur në 1967. Krijova një hapësirë për artin tim. Mes mundësive të mia, bëra këtë zgjedhje.              Pyetje…