Home » Archives by category » Perkthime (Page 67)

Isha në ëndërr

Isha në ëndërr

Tahar Ben Jelloun  Isha në ëndërr kur e takova Jorge Luis Borges-in. Ai ishte ulur mbi një sop rëre, buzë një deti të qetë. I rrethuar me stiva librash kundronte horizontin dhe buzëqeshte. Duhej të kishte ndonjë takim të rëndësishëm, ndaj nuk mora guximin ta trazoja. U ula përtokë dhe…

Kabala

Kabala

Horhe Luis Borhes  (Përkthim premtue ledi E. Z) Të nderuar zonja e zotërinj! Në bazë të teorive të ndryshme e, nganjëherë, kontradiktore, të njohura nën emrin Kabala, gjendet një nocion, krejt i huaj për arsyetimin tonë perëndimor, – nocioni i librit të shenjtë. E zëmë se e kemi një nocion…

1 65 66 67