Home » Archives by category » Multimedia (Page 3)

Át Anton Harapi O.F.M. – Nderim për bindjet e të tjerëve

Át Anton Harapi  O.F.M. – Nderim për bindjet e të tjerëve

1944 At Anton HARAPI para gjyqit komunist:   “MOS HARRONI JU, QË UNË JAM SHQIPTAR !”     “ÁT ANTON HARAPI O.F.M. ASHT MENDJE DIALEKTIKE, QI SHKRUEN KRYARTIKUJ, NDËR TË CILLTË DISA JANË KRYEVEPRA. DIJA E THELL, ARSYETIMI I LIDHUN, ANALIZIMI I HOLL, STILI I PESHUEM, DALLOJNË GJITHË SHKRIMET E TIJA. MUND TË JETË I…

Kinematografia si formë totale artistike: Peter Greenaway

Kinematografia si formë totale artistike: Peter Greenaway

Agron TUFA   Filmat:   “Libri i Prosperit” “Barku i arkitektit” – The Belly of an Architect (1987) “Gjellëbërësi, hajduti, gruaja e tij dhe dashnori i saj” “Kontrata e vizatuesit” “Shënimet e nënkresës” “Katër kompozitorë amerikanë” (1983) Four American Composers (1983) “Zeta dhe dy zero” “Mbytja nga numrat” (1988) Drowning…