Home » Archives by category » Kryesore

Zakoni i ndërlikuar i rënies – Rosmarie Waldrop

Zakoni i ndërlikuar i rënies – Rosmarie Waldrop

Poete, përkthyese dhe botuese, Rosmarie Waldrop ka qenë një prani shumë bindëse dhe me autoritet në poezinë amerikanë dhe ndërkombëtare për më shumë se 40 vjet. Lindur në Gjermani, ajo u zhvendos në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitet 1950. Bashkë me të shoqin, Keith Waldrop, Rosmarie themeloi Revistën…

Agron Tufa – “Nëse imagjinata e ka krijuar botën, është e drejta e saj ta udhëheqë atë”

Agron Tufa – “Nëse imagjinata e ka krijuar botën, është e drejta e saj ta udhëheqë atë”

  Në botëkuptimin e krishterë, kemi të Premten e Zezë ku besohet se vdes Krishti. Po Mërkuna e Zezë, cfarë nënkupton? Të sqarohemi që në fillim: nuk kemi të bëjmë me një mit religjioz kristian, por me një mit pagan, parakristian. Mërkuna në mitet e malësisë së Dibrës ka qenë…

1 2 3 110