Home » Archives by category » Kritike (Page 3)

Ç’është poezia? – Roman Jakobson

Ç’është poezia? – Roman Jakobson

  Roman Osipjeviç Jakobson (Moskë 1896 – Boston 1982), një ndër figurat më qendrore të formalizmit rus, pastaj, së bashku me Trubeckoin dhe Muharzhovskin –  të rrethit linguistik të Pragës.  Mësues i madh i revolucionit gjuhësor nën emrin “strukturalizëm”, ai çeli shtigje të reja studimore, duke i shtjelluar dhe zhvendosur…