Home » Archives by category » Kritike

Soren KIERKEGARD – Fragmente nga leximet personale

Soren KIERKEGARD – Fragmente nga leximet personale

 Filozof i madh danez, teolog, shkrimtar, paraprijës i ekzistencializmit bashkëkohor, ushtroi një ndikim mbi shumë shkrimtarë e artistë europianë e rusë, veçanërisht tek Dostojevskij. x x x Çfarë është poeti? – një Fatkeq që përjeton tortura të rënda shpirtërore; klithmat dhe rrënkimet shndërrohen në buzët e tij në muzikë të…

1 2 3 22