Home » Archives by category » Intervista (Page 2)

Harold Bloom: Gjithëfarë “izmash” po e rrënojnë letërsinë

Harold Bloom: Gjithëfarë “izmash” po e rrënojnë letërsinë

Michael Skafidas: Keni shkruar mbi dyzetë libra dhe shpesh ju quajnë një akademik superstar. Një kritik është shprehur kësisoj për ju kohët e fundit: “Bloom nuk është Uitmani  apo Melvili …megjithatë ka raste kur ai ngjan se barabitet me ta, me një prani kaq jetësore dhe të përveçme.” A është…

Jo seksi mbret

Jo seksi mbret

  Michel Foucault intervistuar nga Bernard-Henri Lévy   “Historia e seksualitetit”, më shumë se “Historia e marrëzisë” dhe “Survejim dhe ndëshkim”, është pritur me buhi. Sigurisht, vepra e Michel Foucault, profesor në Kolegjin e Francës dhe udhërrëfyes i një breznie filozofësh të rinj, fiton papra lexues. Por duhen kërkuar gjetkë…