Home » Archives by category » Intervista

Jo seksi mbret

Jo seksi mbret

  Michel Foucault intervistuar nga Bernard-Henri Lévy   “Historia e seksualitetit”, më shumë se “Historia e marrëzisë” dhe “Survejim dhe ndëshkim”, është pritur me buhi. Sigurisht, vepra e Michel Foucault, profesor në Kolegjin e Francës dhe udhërrëfyes i një breznie filozofësh të rinj, fiton papra lexues. Por duhen kërkuar gjetkë…

Derrida xanxari

Derrida xanxari

  -Bisedë e bërë me Catherine DAVID- Nëse filozofia është sot e nderuar, sepse është forma më e pranueshme për të ardhmen e intelegjencës, kjo në saje të Jacques Derrida-së, cytësi kryesor i Kolegjit botëror të Filozofisë, i krijuar në vitin 1983, nën mbrojtjen e tri qeverive. Ndërkaq, ky mendimtar-shkrimtar…

1 2 3 7