Home » Archives by category » Ese (Page 30)

Letërsia dhe jeta

Letërsia dhe jeta

Zhil Delëz Të shkruash, sigurisht, nuk do të thotë t’ia imponosh formës (e shprehjes) materies së përvojës së konsumuar. Letërsia, më së pari, priret për kah e paformësuara apo e pakryera, dhe, siç thoshte Vitold Gombroviçi, për kah e realizueshmja. Shkrimi është çështje e formësimit (ngjizjes), gjithëherë e pambaruar, gjithnjë…

Kainas dhe Abelianë

Kainas dhe Abelianë

Balil  Gjini 1 Vite më parë, në kohën e Tollovisë së Madhe, diku në një katund, kam parë një pamje të allasojshme: njerëz me lopata e kosore në sup (nja njëzet sosh) ishin mbledhur rreth një pallati pesëkatësh dhe, duke valëvitur këmishat e zbërdhylëta, duke ngritur dy gishtat përpjetë, apo…

1 28 29 30