Home » Entries posted by elvana (Page 123)

Kadare – nga alegoria në gjuhë

Kadare – nga alegoria në gjuhë

(Elementë avanguardistë në romanin “Viti i Mbrapshtë”) Mark MARKU Jo vetëm për paradoks, por edhe për shkak të riciklimit periodik, historia dhe letërsia përsërisin njëra tjetrën. Pështjelllimi që mbretëron  historinë shqiptare të këtyre viteve, s’është gjë tjetër pos përsëritje metodike e atmosferës së romanit “Viti i mbrapshtë” të Ismail Kadaresë, rikthim në…

1 121 122 123