Home » Entries posted by elvana (Page 122)

Kainas dhe Abelianë

Kainas dhe Abelianë

Balil  Gjini 1 Vite më parë, në kohën e Tollovisë së Madhe, diku në një katund, kam parë një pamje të allasojshme: njerëz me lopata e kosore në sup (nja njëzet sosh) ishin mbledhur rreth një pallati pesëkatësh dhe, duke valëvitur këmishat e zbërdhylëta, duke ngritur dy gishtat përpjetë, apo…

Kadare – nga alegoria në gjuhë

Kadare – nga alegoria në gjuhë

(Elementë avanguardistë në romanin “Viti i Mbrapshtë”) Mark MARKU Jo vetëm për paradoks, por edhe për shkak të riciklimit periodik, historia dhe letërsia përsërisin njëra tjetrën. Pështjelllimi që mbretëron  historinë shqiptare të këtyre viteve, s’është gjë tjetër pos përsëritje metodike e atmosferës së romanit “Viti i mbrapshtë” të Ismail Kadaresë, rikthim në…

1 120 121 122