FJALA

Poezi
A ma sheh shpirtin në ëndërr? – Paul Verlaine

A ma sheh shpirtin në ëndërr? – Paul Verlaine

    NEVERMORE   Kujtim, kujtim, ç’kërkon nga unë? Dikur Vjeshta Qiellit mullibardhën grishte përmbi kreshta, Teksa meknin rrezet e diellit, të…

Intervista
Jo seksi mbret

Jo seksi mbret

  Michel Foucault intervistuar nga Bernard-Henri Lévy   “Historia e seksualitetit”, më shumë se “Historia e marrëzisë” dhe “Survejim dhe ndëshkim”, është…

Kritike

Historia e simbolikës së ngjyrës (II)

Historia e simbolikës së ngjyrës (II)

  E KUQJA Përmbyll triadën e ngjyrave “bazë” për njerëzit primitivë. Në ndryshim nga e bardha dhe e…

Perkthime

Historia e simbolikës së ngjyrës (II)

Historia e simbolikës së ngjyrës (II)

  E KUQJA Përmbyll triadën e ngjyrave “bazë” për njerëzit primitivë. Në ndryshim nga e bardha dhe e…

Portret

Fragmente nga Ligjërata e Nobelit – Josif Brodskij

I Kur një njeri privat, një njeri që gjatë gjithë jetës ka pëlqyer kushtet e tij…

Át Anton Harapi O.F.M. – Nderim për bindjet e të tjerëve

1944 At Anton HARAPI para gjyqit komunist:   “MOS HARRONI JU, QË UNË JAM SHQIPTAR !”…

Tregime

Vendlindja, një regio mirabilissima* – Flurans Ilia-Flurka

– etyd i fëmijërisë –   Ndërsa nata rrëzohet dhe Qielli fillon dhe Shpirtit i afrohet,…

Ramiz Gjini – Ara e pakorrur

  Geg Alia trokiti fort në portën e madhe të avllisë së shtëpisë së tij pikërisht…

Ese

Historia e simbolikës së ngjyrës (II)

  E KUQJA Përmbyll triadën e ngjyrave “bazë” për njerëzit primitivë. Në ndryshim nga e bardha…

Vendlindja, një regio mirabilissima* – Flurans Ilia-Flurka

– etyd i fëmijërisë –   Ndërsa nata rrëzohet dhe Qielli fillon dhe Shpirtit i afrohet,…